Over de zilverkeuren database

Welkom op de zilverkeuren database van Zilver.nl.

Het begon, heel lang, ruim 20 jaar geleden, zoals zoveel dingen, met een idee. Zilverkeuren online op te kunnen zoeken, zilverkeuren uit ruim 4 eeuwen. Zilverkeuren allemaal met een duidelijke foto en een omschrijving. De zoekfunctie moest dan zo goed zijn dat je op elk detail van het keur kon zoeken: een letter, een symbool of op kader.

Natuurlijk konden we direct beginnen met het verzamelen van de zilverkeuren uit onze collectie maar het rubriceren en plaatsen van de keuren bleek een tijdrovend karwei. Hr. Piet Luiks, vaste klant en vriend, bod direct zijn hulp aan. Nog mooier was dat de Hr. Piet Luiks aanbod om zijn bijzondere collectie bestaande uit ruim 600, 17e en 18e eeuwse zilveren lepels te fotograferen. Vele weekenden kwam ‘Piet’ naar Broek in Waterland met een deel van zijn collectie om de keuren door Michel te laten fotografen. Het waren gezellige en leerzame weekenden.

Helaas is de Hr.P. Luiks ons veel te vroeg ontvallen en moesten wij zijn enthousiasme en hulp missen. Mede daardoor heeft de ontwikkeling van de keurendatabase lang op een laag pitje gestaan.

Het maken van de foto’s, het opzoeken van de keuren en het rubriceren van alle gegevens is een heel leuk maar tijdrovend karwei.

We hebben de draad weer opgepakt en zijn druk bezig om alle nog niet zichtbare foto’s van de keuren online te zetten maar dat kost heel veel tijd. Het is meer dan een levenswerk dus de database zal nooit compleet zijn en er zullen zeker fouten tussen staan. Maar er zullen ook bijzondere keuren in staan en u zult er vast bruikbare informatie vinden.

Veel plezier met de zilverkeuren database!

Ursula & Michel

zilvermerk

Terug naar de zilverkeuren

Bekijk de collectie van Zilver.nl