Over de zilverkeuren database

Welkom op de zilverkeuren database van Zilver.nl.

Het maken van de foto’s, het opzoeken van de keuren en het rubriceren van alle gegevens is een heel leuk maar tijdrovend karwei.

Het begon, lang geleden, zoals zoveel dingen, met een idee. Zilverkeuren online op te kunnen zoeken, keuren uit ruim 3 eeuwen. Zilverkeuren allemaal met een duidelijke foto en een omschrijving. De zoekfunctie moest dan zo goed zijn dat je op elk detail van het keur kon zoeken.

Natuurlijk konden we direct beginnen met het verzamelen van de zilverkeuren uit onze collectie maar het rubriceren en plaatsen van de keuren bleek een tijdrovend karwei. Hr.P.Luiks, vaste klant en vriend bod direct zijn hulp aan. Nog mooier was dat de Hr.P. Luiks aanbod om zijn collectie bestaande uit 600, 17e en 18e eeuwse zilveren lepels te fotograferen. Vele weekenden kwam ‘Piet’ naar Broek in Waterland met een deel van zijn collectie om de keuren door Michel te laten fotografen. Het waren gezellige en leerzame weekenden.

Helaas is de Hr.P. Luiks ons veel te snel ontvallen en moesten wij zijn enthousiasme en hulp missen. Mede daardoor heeft de ontwikkeling van de keurendatabase te lang op een klein pitje gestaan.

We hopen de aankomende tijd de draad weer op te pakken en de keuren inzichtelijk te maken. Het is meer dan een levenswerk dus de database zal nooit compleet zijn en er zullen fouten tussen staan. Maar er zullen ook bijzondere keuren in staan en u zult er vast bruikbare informatie vinden. Veel plezier met de keuren database!

Ursula & Michel

zilvermerk

Terug naar de zilverkeuren

Bekijk de collectie van Zilver.nl